Skulle man spela bingo förr i tiden så gällde det att man intog en bingohall. Dessa bingohallarna var väldigt populära och drog varje vecka in väldigt många människor från olika samhällsklasser. De personerna hade gemensamt var såklart längtan över att få skrika ut ”Bingo!” Idag har som tidigare nämnt bingo online blivit ett vanligt fenomen i Sverige. Och eftersom alla människor inte hade den möjligheten att kunna ta sig till bingohallarna så fanns det en ide hos bingo entreprenörerna. Man skapade därför möjligheten för spelarna att spela bingo över internet.

Därför kunde nu alla vara med på bingo, oavsett var i världen man befann sig. Det handlade bara om att kunna ha en plattform som gick att koppla upp sig till internet med. Därefter var det bara att köpa ett par brickor, helt plötsligt var bingorundan igång och du kan vinna. Idag kan man alltså spela bingo oavsett om befinner sig på sjukhuset, i matkön till affären, på bussen. Detta har därför gjort att det finns otroligt många fler spelare än vad det var förr i tiden.

Olika varianter av bingo

När man hör ordet bingo så är det ofta att man relaterar till de stora bingospelet bingolotto som under 90-talet var otroligt stort. Idag är det fortfarande stort, även om de flesta spelarna idag befinner sig inne på internet.

Den klassiska bingon

Klassisk bingo är de bingospelar som de flesta känner till. Om vi på något sätt ska förklara detta spel kort och koncist så går det ut på att man ska få fem olika siffror utropade. Därefter gäller det att dessa nummer befinner sig på en plats på brickan som gör att man bildar antingen en lodrät rad, vågrät rad eller en diagonal rad som går från den ena kanten till den andra.

Spela fort i varianten snabbingo

Sen finns det också ett bingospel som kallas för snabbingo. Denna bingovariant är även den otroligt rolig, men det går väldigt snabbt och därför gäller det att man verkligen är med på noterna. Detta bingospel är väldigt populärt på de olika nätcasinon och går väldigt snabbt. Så är man som spelare ute efter att vinna snabbt utan lugn och ro så är det snabbingo man ska välja.

Eftersom detta bingospel går väldigt snabbt så brukar spelarna därför kryssa i ett fält som gör att datorn automatiskt fyller i sina nummer som ropas upp. På så vis kan man bara luta sig tillbaka och se på när sin bricka fylls i jakten på att vinna.

Varianternas speltyp

Variantbingo är ett bingospel som skiljer sig markant framförallt ifrån klassisk bingo. istället för att bara leta efter en rad att få bingo på så spelar man först en rad, sedan två rader, tre rader tills att man har lyckats pricka in samtliga rader som finns tillgängliga på brickan. Detta spelet vara ofta längre så är man den spelaren som hellre vill sitta med ett och samma spel, tillsammans med nära och bekanta och förespråka det sociala i bingo så är detta spelet för dig.

Få bingo i ett mönster

Mönsterbingo är ett bingospel som blivit populärt i takt med att internet tagit över en stor del av bingospelandet. Syftet är såklart detsamma med att försöka träffa rätt nummer. Istället för att leta efter nummer som bildar olika sorters rader så ska man här försöka skapa olika mönster. Det kan vara mönster som ser ut som en stjärna, ett hjärta, eller ett kryss och så vidare. Dessa olika mönster skiljer sig väldigt mycket beroende på vilket spel man spelar.

Vinn stort i progressiv bingovariant

Progressiv bingo är där man kan vinna riktigt häftiga vinster. Detta bingospel är något som har präglats av dagens olika slotmaskiner. Här är det med hjälp av allt spelarna som spelar som gör att man kan tillsammans skapar en otroligt stor jackpot. Antalet bollar och antalet dragningar är helt begränsade, vilket i sin tur gör att man som spelare måste försöka få bingo innan spelet tar slut.

Skulle det vara så att ingen spelare fått bonus när sista bollen är dragen så samlas hela summan till en enda stor summan som man kan vinna. Om ingen har vunnit så dras därför hela summan in i omgång nummer två. Där kan man fortfarande vara med, under förutsättning att man köper en till bricka. Dessa jackpotts brukar vara väldigt fördelaktiga och gör därför att spänningen ibland kan bli otroligt mycket större.

Spela varianter som ett riktigt bingoproffs

Gemensamt med alla dessa spel är att man kan hitta dem på nätet och just nu finns det en rad olika erbjudanden av spel som dessutom ger en grym bonus. På så sätt finns det en större chans för spelaren att spela genom olika sorters hemsidor. Som spelar gäller det däremot att man förvaltar sin bonus på absolut bästa sätt genom att välja spelen med aktsamhet.

Ibland kan det vara bra att ha is i magen eftersom det i sin tur gör att man till exempel hamnar i en bingogrupp där jackpotten inte gått än. Skulle det vara så att man som spelare väljer att köpa en bricka i ett spel så gör det i sin tur att man har chans att vinna drömvinsten. Och beroende på hur stor jackpotten är så har man i alla fall chansen att titulera sig som bingoproffset!